Понеділок, 20.05.2024, 22:08 " Юний хімік" - гурток Васильківської міської Станції юних натуралістів

 Головна | Мій профіль Реєстрація | Вихід Вхід

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 16
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 14 » Робата фітобару
19:26
Робата фітобару

14 листопада 2014 року  керівник гуртка  "Юний хімік" Васильківській міській Станції юних натуралістів, разом з вихованцями  розпочали роботу фітобару. 

Мета:  донести до вихованців принципи здорового способу життя, розвивати вміння правильно харчуватися, виховати любов до навколишнього середовища.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коли говорять про користь фіточаю, в першу чергу згадують те, що він здатний надавати заспокійливу дію. Трав’яний чай, наприклад, чай мате, допомагає боротися з розладами нервової системи: з депресією, нервозністю, підвищеною стомлюваністю. Користь такого фіточаю вже просто в тому, що він допомагає лікувати головний біль. Цінні властивості трав’яних напоїв обумовлені тим, що трав’яні чаї містять концентрацію кофеїну, який стимулює рецептори мозку, що відповідають за загальний рівень енергії організму.

Користь фіточаюКористь фіточаю ще й у тому, що він допомагає позбутися нудоти. Наприклад, вагітним жінкам акушери рекомендують пити чаї з трав’яних зборів, що містять імбир, мелісу, листя червоної малини і м’яти. Крім боротьби з відчуттям нудоти, що виникає у вагітної жінки в силу природних причин або в результаті застосування лікарських засобів, ці трав’яні чаї допомагають боротися з ранковим нездужанням, а також і з іншими симптомами вагітності — з безсонням, втомою і роздратуванням. Хоча фіточай майже не містить кофеїну і вважається безпечним для вагітних жінок, перед тим, як почати його регулярне пити майбутній мамі краще проконсультуватися з лікарем-акушером.

Ще одна користь фіточаю полягає в тому, що він допомагає зняти біль у суглобах. Мова йде в першу чергу про аутоімунні захворювання суглобів, такі як ревматоїдний артрит, які викликаються надмірною активністю імунної системи і запаленнями в організмі. Для лікування таких хвороб використовуються потужні протизапальні препарати, які часто викликають ряд небажаних побічних ефектів. Звичайно, виключно за допомогою трав’яних зборів перемогти артрит навряд чи вдасться. Але безумовна користь фіточаю в тому, що використовуються для його приготування трави мають протизапальні властивості, які допомагають зменшити тяжкість ревматоїдного артриту та інших аутоімунних захворювань.

Фіточаї для здоров’я

Як можна використовувати фіточаї для здоров’я?

По-перше, фіточаєм можна боротися з симптомами застуди та грипу. Особливо це стосується трав’яних зборів, що містять імбир, лимон, мед, ефедру, гідрастіс, корицю, ехінацею або м’яту. Завдяки тому, що ці трав’яні чаї володіють протизапальними та противірусними властивостями, вони допомагають полегшити такі симптоми застуди та грипу, як біль у горлі, кашель, закладення носа, біль у пазухах і ломоту в тілі.

Інша користь фіточаю для здоров’я в тому, що він сприяють здоровому сну. Трав’яні чаї з ромашкою, липовим цвітом, з валеріаною і звіробоєм давно відомі своєю здатністю допомагати лікуванню безсоння і інших розладів сну. Ці чаї містять речовини, дія яких розслабляють нервову систему, наганяють сон, а також знімає м’язові спазми.

Переглядів: 494 | Додав: Хімія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Освіта
Пресса
Пошук