Вівторок, 21.05.2024, 00:12 " Юний хімік" - гурток Васильківської міської Станції юних натуралістів

 Головна | Мій профіль Реєстрація | Вихід Вхід

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 16
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Червень » 5 » 5 червня –Всесвітній день охорони навколишнього середовища
19:00
5 червня –Всесвітній день охорони навколишнього середовища

5 червня - до  Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища керівник гуртка "Юний хімік" Яковенко О.С. на базі загальноосвітньої школи № 8,  провела виховний захід: «Природа навколо нас».  Вихованці ознайомилися з проблемами НС, малювали малюнки, приймали участь у вікторині, складали ребуси про природу.

       

       Навколишнє середовище – це і наша квартира, дім, двір, вулиця, кожен куточок населеного пункту, в якому ми живемо.
       На відміну від усіх інших видів живих істот на нашій планеті, людина втручається у природу, змінює її та часто наносить їй шкоду. Забруднення навколишнього середовища згубно діє і на самих людей. Там, де отруєне повітря, вода, грунти, немає зелених насаджень, захворюваність набагато вища. Сама людина, у результаті власної діяльності, створила середовище, в якому важко жити. 
       Кожна сім’я, щодня викидає до смітників старі газети, бляшанки, пластикові та скляні пляшки, залишки харчів, обгортки, битий посуд, ганчір’я, тощо. Побутові хімічні засоби – парфумерія, мийні засоби, засоби для чищення теж забруднюють навколишнє середовище. Потрапляючи у повітря, воду, грунт, хімічні речовини можуть зберігатися там десятки років, накопичуючись у живих організмах. Тому не можна використовувати хімічні речовини у великих кількостях.
       А подивіться скільки сміття під вікнами багатоповерхівок. Сміття залишається у під’їздах, викидається під забори. А береги річок – захаращені сміттям, пляшками. А що робиться на вулицях? Летять під ноги недопалки, обгортки від цукерок, пляшки. Якщо ми – люди – хочемо бути здоровими – спочатку треба допомогти очиститись навколишньому середовищу. 
       Саме тому охорону навколишнього середовища в цілому потрібно починати з культурного ставлення до нього з боку кожної людини зокрема. 
       Уявіть собі нашу планету без квітів, без тварин, з брудними мертвими морями й ріками, завжди сірим похмурим від диму небом… Така картина подобається? Якщо ні, не будьте байдужими.

Переглядів: 461 | Додав: Хімія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Хімія  
0
У природы день рождение....

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Освіта
Пресса
Пошук